sâmbătă, 7 iulie 2012

Păgânismul rugăciunilor noastre - rugăciunea hocus pocus și dumnezeul moș crăciun



Isus a zis și a făcut doar ce îl vedea pe Tatăl făcând. Și așa cum L-a trimis pe El Tatăl, așa ne-a trimis și El pe noi. Adică să trăim făcând și spunând doar ce îl percepem pe Tăticul făcând și spunând.
Printre altele genul de rugăciune ”neîncetată” prescrisă de Pavel ar trebui să ne asigure și nouă vederea și auzirea Tatălui în toate detaliile vieții.
Altfel spus: o viață de intimitate, de relaxare, de liniște, de așteptare senină a vocii tandre sau care cutremură universul a Tatălui sau a Fiului.
Rugăciunea domnească și Rugăciunea din Ghețimani ca și tipar pentru rugăciunea creștinului nu sunt niciuna sofisticări carismatice și proclamări ale ”cuvântului credinței”, nici aplicarea gândirii pozitive, nici impunerea voii noastre asupra lui Dumnezeu.
Rugăcinea păgână constă în înduplecarea zeității prin îndeplinirea corectă a ritualului cerut de aceasta pentru a obține bunăvoința ei în domeniul în pe care petentul îl dorește rezolvat. Sănătate, partener de viață, familie, bogăție, putere, succes, plăcere.
Esența rugăciunii hristice e aceasta: ”facă-se voia Ta, vie Împărăția Ta”. Suntem chemați să aducem tot ce ne frământă și ne doare sau ne bucură deschis înaintea Tăticului. (Filipeni 4.6) Dar suntem chemați să îl lăsăm pe El să fie Dumnezeu și să nu îl accesorizăm pe El dorințelor noastre.
Spune-i Domnului tot ce crezi, speri, dorești, tânjești. Îți va face bine. Plânge, bucură-te, urlă în prezența lui. Iov, Moise, David, Isus, Pavel, toți și-au ”vărsat” sufletul înaintea lui Dumnezeu cu lacrimi, și strigăte mari... dar în final și-au recunoscut statutul de creatură care are încredere în înțelepciunea și bunătatea infinită al lui Dumnezeu.
Așa că rugăciunea adevărat hristică este cea care prin cuvinte sau poate doar prin atitudine spune întotdeauna: ”totuși nu voia mea, ci voia Ta să se facă”
Cei ce doriți să-l ascultați pe Driscoll discutând în detaliu rugăciunea creștină vedeți aici: http://marshill.com/media/pray-like-jesus/the-gethsemane-prayer

Un comentariu:

  1. asa parca era si o piesa, ce o cintam pe la tabere si conferinte.... Voia ta nu voia mea...sa se faca Doamne-n viata mea"....Citi dintre noi cintam doar?

    RăspundețiȘtergere