vineri, 19 octombrie 2012

Rugăciunea credinței: când rugăciunea trece de plafon!


Viața mea de rugăciune e de multe ori apatică. Din când în când simt câte o adiere de încredere și entuziasm când îmi aduc aminte că Dumnezeu vrea să mă rog și vrea să mă rog cu credință și încredere. David Yonggi Cho e unul dintre contemporanii noștrii care a experimentat abundent comunicarea cu încredere cu Tăticul. În cartea lui ”A patra dimensiune” descrie cei patru pași ai rugăciunii credinței:
1.                   Fixează-ți un obiectiv clar
Care este viziunea pe care Duhul Sfânt a pus-o în inima ta? Credința este substanța lucrurilor sperate. Lucruri clare, specifice. Credința e specifică, rugăciunea trebuie să fie specifică. Credința e răspunsul la Cuvântul lui Dumnezeu. Este o revendicare a promisiunilor ferme ale lui Dumnezeu.
Scrie în detaliu care e viziunea pe care a pus-o Dumnezeu în inima ta pentru tine, cei din jur, orașul tău, etc.
2.                   Lasă-te mistuit de o dorință arzătoare
Marcu 11:24  ”De aceea vă spun că, orice lucru ”îl doriți”(KJV), cînd vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea.” Care e pasiunea ta? Isus întreabă de multe ori: ”Ce vrei să îți fac?” Dorința se poate naște fie din nevoie, fie din pasiune. Roagă-te cu o dorință arzătoare pentru a vedea împlinită viziunea pe care El a pus-o în inima ta!
3.                   Cere certitudine
Roagă-te continuu până simți în duhul tău confirmarea că nu mai e necesar să te rogi. În duhul tău mai devreme sau mai târziu vei simți certitudinea faptului că lucrul cerut e deja al tău. 1 Ioan 5:14 -15  ”Îndrăzneala, pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi dacă ştim că ne ascultă, orice i-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe cari I le-am cerut.
4.                   Vorbește cuvântul credinței
Marcu 11.23 ”Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: „Ridică-te şi aruncă-te în mare”, şi dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut.” În momentul în care știm în duhul nostru prin credință că am primit lucrul cerut, trebuie să poruncim împlinirea acelui lucru. Cu voce tare. Hristos s-a rugat, poruncind: ”Vezi”, ”ridică-ți patul și umblă”, ”fii vindecat”. El e Dumnezeu, noi nu suntem și noi nu creăm realitate, dar când știm în duhul nostru că am primit acel lucru îi vestim prin credință în lumea exterioară îndeplinirea.
Poate vă ajută și pe voi să conștientizați cele patru etape ale rugăciunii credinței și să le folosiți. Mă rog să experimentăm cât mai des comunicarea cu încredere cu Cel care ne iubește.
În această generație materialistă, sictirită, letargică și plictisită avem nevoie să îl experimentăm pe Dumnezeu cu putere și să vedem semnele și minunile care să ateste pentru cei din jur prezența unei alte Împărății și al unui alt Împărat care e mai puternic și mai împlinitor pentru inima omenească decât toate simbolurile idolatre ale societății de consum înaintea cărora ne proșternem cu venerație în fiecare zi.



  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu