joi, 11 octombrie 2012

Ce te mână de fapt în viață? Cele șapte tânjiri ale inimii omenești.




Ca și ființe umane suntem complecși. Psihologii spun că 80% din deciziile pe care le luăm zilnic nu sunt luate în mod conștient. Probabil te-ai întrebat care sunt cele mai profunde motivații ale inimii tale. Mike Bickle vorbește despre modul în care am fost creați să fim motivați. 
Aceste tânjiri adânci sunt bune în sine, dar pot fi împlinite fie corect de către Dumnezeu, fie în mod păcătos abuzând aceste dorințe înnăscute.
În Ioan 17:26, Isus declară:  ”Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, şi li-l voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu, să fie în ei, şi Eu să fiu în ei.” Scopul lui Isus e ca noi să fim incluși în tranzacțiile emoționale și voliționale ale magnificei iubiri din Sfânta Treime. Zilnic, profund, intim.
Care sunt aceste tânjiri? Iată-le:
  1. Tânjirea după certitudinea faptului că fermecăm inima lui Dumnezeu.
În Ioan 15.9, Isus spune că dragostea cu care e iubit El de Tatăl (această dragoste infinită ca și căldură, intimitate, putere, dedicare) o are și El pentru noi! El nu doar ne tolerează, ci e încântat de noi!
  1. Tânjirea după fascinație:
în Isaia 33.17 se vorbește despre senzația de copleșire totală (ca intensitate) pe care cu toții o vom experimenta în momentul în care îl vom vedea pe Isus: ”ochii tăi îl vor vedea pe Împăratul în splendoarea Lui” Vă imaginați ce vom simți atunci când îl vom vedea pe Isus ? Vă imaginați că setea noastră de aventură, de nou, de cunoaștere își va vedea portul etern în care se va odihni și din care apoi va porni spre alte țărmuri ale infinitului din divinitate?
  1. Tânjirea după frumusețe:
Psalmul 90.17 ”Fie ca frumusețea Domnului Dumnezeului nostru să fie asupra noastră”. Ce strălucire! Ce spledoare? Vă imaginați o frumusețe perfectă, pură, care să îngemăneze eticul și esteticul? Îți asculți acum această tânjire și o împlinești cu plăcerile din Dumnezeu sau altfel?
  1. Tânjirea după măreție.
Tânjirea aceasta nu trebuie extirpată, ci cultivată corect! Nu e păcat să fi mare! Păcat e să vrei să mare mulându-te pe standardele corupte ale lumii căzute pentru măreție. În sistemul în care trăim aici pe pământ ești mare prin egoism, dominare, forță brută sau intelectuală, forța banilor, a frumuseții exterioare. Nu aceasta e calea înspre măreție în Împărăție! Isus nu-i mustră pe ucenici că vor să fie mari, ci doar le arată cum să fie mari: murind față de sine și față de egoismul lor și dându-și viața în slujirea altora. Așa se construiește Împărăția care nu va avea sfârșit!
  1. Tânjirea după intimitate fără rușine!
”Secretele Domnului sunt pentru cei ce se tem de El!” Îl vom cunoaște pe Dumnezeu intim, emoțional, volitiv, la nivelul gândurilor și intențiilor. Și putem gusta de pe acum din El!
  1. Tânjirea după o viață trăită integral și cu pasiune!
O viață fără frici, fără rezerve, scuze și opinteli în abandonare în iubirea și slujirea Dumnezeului iubitor și pasionat: Matei 22.37 : ”Iubește-L pe Dumnezeu cu toată inima Ta!”
  1. Tânjirea după semnificație și de a avea un impact de durată! - ”Evrei 6:10  Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră şi dragostea, pe care aţi arătat-o pentru Numele Lui.”
Cu toții suntem mânați de aceste tânjiri profunde. Acestea sunt ca un șuvoi subteran care ne conduce viața fie că suntem sau nu conștienți de asta. Toate aceste tânjiri pot fi împlinite în mod real și ultim doar de Dumnezeu. Ori de câte ori încercăm să le împlinim oricum altfel, prin relațiile pe verticală (familie, soț, copil) sau prin realizări (siguranță materială, confort, poziție socială) vom fi în ultimă instanță nefericiți și neîmpliniți!
Hai să cultivăm aceste tânjiri cu Dumnezeu. În primul rând rugându-L pe Sfântul Duh să ni-L descopere pe Tatăl în toată splendoarea, tandrețea și frumusețea Lui și să alunge pocirea și pângărirea Lui din inima noastră făcută de figurile de autoritate din trecutul nostru - figuri cu care în mod inconștient îl asociem pe El. 
Pentru cei care doriți să îl auziți pe Bickle vorbind despre tânjirile inimii omenești, aici: http://mikebickle.org/resources/resource/2921?return_url=http%3A%2F%2Fmikebickle.org%2Fresources%2Fseries%2Fcultivating-passion-for-jesus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu