joi, 1 noiembrie 2012

Incendiul Duhului Sfânt - fascinat de declanșarea penticostalismului



În contextul în care împreună cu comunitatea noastră îl căutăm cu mai mare intensitate pe Domnul, sunt marcat de faptul că Domnul spune: ”Cereți și vi se va da, bateți și vi se va deschide, căutați și veți găsi”.
Cât de mult să căutăm și să batem? 
Cu toții suntem familiari cu pilda văduvei care îl stresa pe judecătorul nedrept. Dumnezeu uneori întârzie să răspundă pentru că nivelul setei noastre este insignifiant față de comorile pe care El vrea să ni le dea.
Seymour, fondatorul de culoare al penticostalismului, e un exemplu extraordinar de sete după Domnul. Timp de 2 ani s-a rugat 5 ore pe zi să îl cunoască mai mult și mai profund pe Domnul. După o întâlnire cu Parham, setea lui s-a adâncit. 
Domnul i-a spus atunci: ”caută mai mult”. A început timp de un an și jumătate să se roage șapte ore pe zi. În acest context Dumnezeu a lansat prin Seymour, un predicator negru și jumătate orb,  mișcarea penticostală prin care Isus schimbă fața creștinismului și a lumii actuale. O treime de miliard sunt penticostal – carismaticii la nivel mondial acum și numărul crește vertiginos.
Deci o încurajare pentru noi: Se poate mai mult. Cine seamănă în Duhul, va culege în Duhul. Cine seamănă mult, va culege mult, cine seamănă puțin va culege puțin.
Fiecare avem din Dumnezeu atât de mult cât ne dorim. Intensitatea cu care El ne dorește e mult mai mare decât capacitatea noastră de a dori ceva. El vrea să ni se dăruie. Noi însă ne umplem cu mâncare alternativă (junk) și nu ne mai simțim setea. Murim din lipsă de nutriție (pentru că mâncarea lumii nu ne satură), dar suntem insensibili la setea profundă a inimii noastre.
Doamne sparge bula de autosuficiență în care ne scăldăm și descoperă-ne starea de profundă secetă interioară pe care doar ploaia Duhului o poate stâmpăra.
Isus a stat în picioare, şi a strigat:„Dacă însetează cineva, să vină la Mine, şi să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge rîuri de apă vie, cum zice Scriptura.” Spunea cuvintele acestea despre Duhul, pe care aveau să-l primească ceice vor crede în El.

Imaginea din post preluată de aici: 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu