luni, 12 noiembrie 2012

Pasiunea - cum să trăiești viața aproape de 100%



Gânduri despre pasiune inspirate din lectura cărții lui Bill Hybels, ”Holy Discontent”
Mă tot întrebam în ultima vreme, cum sunt oamenii care trăiesc viața la maxim? Cum sunt oamenii care trăiesc dezinhibați și cu pasiune pentru Dumnezeu?
Mai jos sunt gânduri din cartea lui Bill Hybels și puține comentarii de ale mele la gândurile lui din cartea lui despre pasiune:
Există o pasiune universală pentru care e creată ființa umană : să-L iubim pe Dumnezeu cu abandonare de sine și cu pasiune și pe alții și să vedem frumusețea Lui reflectată prin noi înspre alții care să ajungă și ei să îi experimenteze pasiunea Lui pentru ei.
Moise: motivația cea mai profundă a fost să îi conducă pe oameni din captivitate... Dumnezeu ia focul mâniei și revoltei tale, îl purifică și îl canalizează înspre acțiune.
Trebuie să ajungi la punctul în care nu mai reziști în fața nedreptății sau al lucrurului strâmb...
Pasiunea biblică (sfântă) se naște când omul e mișcat de aceași nemulțumire care îl mișcă pe Dumnezeu și cele două se intersectează...
Restaurarea este conceptul divin care e esența oricărei pasiuni sfinte pe care El o pune în noi...
Când nemulțumirea umană sfântă intră în rezonanță cu nemulțumirea sfântă al lui Dumnezeu, un val enorm de energie pozitivă este dezlănțuită în tine. Așa se naște pasiunea!
Care e pasiunea ta? Care e realitatea care o vezi ca și Dumnezeu și te neliniștește?
  1. captivii și prizonierii pot fi eliberați
  2. cei bolnavi, suferinzi și incapabili pot fi vindecați
  3. cei plini de ură pot găsi dragostea adevărată
  4. cei murdari și pângăriți pot fi curățiți
Oamenii sunt în tot felul de robii: spirituale, sexuale, financiare, emoționale, dependențe de plăcere, mâncare, lene, substanțe...
Dintre toți oamenii, majoritatea sunt robi. Doar cei ce descoperă adevărul, vor fi liberi: veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi!
O caracteristică a celor pasionați e că sunt conștienți de faptul că ceea ce frânge inima lor, frânge și inima lui Dumnezeu !
Dacă noi avem de toate, cum rămâne cu:
cei care merg în iad fără Dumnezeu, cu săracii, orfanii, cei în durere, cei privați de libertate, cei care nu pot vorbi, auzi, gândi corect, cei marginalizați, cei pe moarte, suferinzii de boli terminale, cei ce dorm pe stradă, alcoolicii, dependenții? : Când Împărăția lui  Dumnezeu vine peste acestea – tot cerul se bucură! – în aceasta constă împlinirea expresiei din Rugăciunea Tatăl nostru : ”să se facă voia lui Dumnezeu pe pământ...”
Nu există cale mai sigură de împlinire de sine decât pe calea slujirii!!! Cei mai deprimați și ofuscați oameni sunt cei preocupați cu ei înșiși...
De ce faci ceea ce faci? Care sunt lucrurile pe care nu suporți să le mai vezi în starea în care sunt?
NU vei aduce o contribuție într-adevăr semnificativă în această lume decât atunci când acționezi cu energia nemulțumirii tale sfinte!
Efeseni 2.10: am fost creat pentru faptele bune pe care El le-a pregătit dinainte!
Dumnezeu te-a creat într-un anumit fel pentru a înfăptui anumite lucruri! Vrei să risipești asta? Vei putea să le realizezi doar când îți descoperi și îți exprimi pasiunea!
Dumnezeu te invită într-un parteneriat intențional și individualizat.
Care e lucrul la care Dumnezeu te cheamă în parteneriat cu El să îl restaurezi și să îl renovezi?
  1. fugi înspre el, nu de el:
  2. hrănește-ți frustrarea: expune-te  continuu, că altfel se risipește ca un abur
  3. riscă și luptă pentru pasiunea ta: când începi să te conectezi cu Dumnezeu pe pasiunea ta, tot iadul se va ridica împotriva ta! Nimeni care a trăit pasionat nu a scăpat de provocările: gen mori sau continui?
Cercetătorii spun că există două stări de a funcționa ca și om: starea normală, a omului dominat de instinctul de supraviețuire și starea fundamentală – starea omului condus de o pasiune pentru care e gata să sufere și să-și dea chiar viața:
  1. Starea normală:
    1. acceptăm lumea așa cum e ea
    2. negăm capacitatea noastră de a îmbunătăți ceva
    3. negăm abilitatea noastră de a fi mai buni
  2. starea fundamentală:
    1. operăm cu intenționalitate
    2. acționăm cu doze masive de entuziasm și credincioșie
    3. ne jertfim egoul nostru: o cauză demnă nu permite celor mândrii să stea în cursă
    4. sunt deschiși continuu la idei și la părerea altora
    5. sunt concentrați și focalizați
Cu Dumnezeu, toate lucrurile sunt posibile!
Cum menții nivelul pasiunii?
  1. Regulat, evaluează-ți nivelul credinței în nemulțumirea ta sfântă! Cere mai multă pasiune din Duhul Sfânt!
  2. Verifică care sunt scurgerile de energie? Dacă motivația moare într-un lider, moare în toți
Acestea au fost ideile:
Vreau să fiu și sper că vrei să fi un om care își trăiește viața 100% și plin de entuziasm și energie și nu dominat de egoism, milă de sine sau fudulie. 
Riscând să ne lăsăm inundați de pasiunea Lui, vom arde mistuindu-ne și în proces lumea va vedea că există o dragoste mai tare și mai prețioasă ca viața însăși. Dragostea lui Dumnezeu arătată în Hristos pentru o lume rebelă și care merge la pierzare și de ce nu aceași dragoste arătată prin tine și prin mine pentru toți cei dezorientați și pierduți din jurul nostru!
imaginea din post luată de aici:
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:PassionsspielhausUndDornenkroneErl.005166.png

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu