sâmbătă, 8 decembrie 2012

Gânduri despre finalul istoriei



Noi oamenii credem că avem bunătate în inimă.
La sfârșitul istoriei naturale, evenimentele cataclismice care se vor precipita vor revela rebeliunea și răutatea oamenilor care astfel vor fi forțate să iasă la suprafață.
Majoritatea oamenilor cred că îl iubesc pe Dumnezeu.
La finalul istoriei naturale, evenimentele îi vor forța pe oameni să aleagă între propriul egoism imflamat și alimentat de prezența unui lider demonic și iubirea de Dumnezeu.
Atunci, oamenii își vor da seama în sfârșit că NU îl iubesc pe Dumnezeu.
Conținutul vitriolic al inimii umane va ieși în toată urâțenia lui la iveală.
Oamenii se vor ucide unii pe alții îi vor vinde pe cei mai dragi lor.
Va fi o ieșire la suprafață a corupției radicale a inimii noastre.
Va fi o perioadă în care Dumnezeu va zice: ”nu vreți Mielul meu, iubirea și puritatea și limitele mele? Atunci veți avea Bestia – îl voi lăsa pe Diavolul în toată urâțenia, ferocitatea, nestăpânirea și răutatea lui hidoasă să vă stăpânească în persoana umană pe care o va poseda.”
Dar în acea perioadă, Mielul lui Dumnezeu va descoperi în mod suprem ce pot oamenii să facă când sunt abandonați totalmente în dragoste pentru El. Adică atunci când trăiesc pentru ceea ce au fost făcuți să trăiască: pentru iubirea radicală pentru El!
Atunci, scenariul cărții Iov (cronologic - prima carte scrisă în Scriptură) se va repeta: oameni îndrăgostiți de Dumnezeu, îl vor binecuvânta pe Dumnezeu în mijlocul celor mai groaznice evenimente ale istoriei, pierzându-și de multe ori viața și tot ce au pentru iubitul lor.
Atunci înțelepciunea divină va fi justificată.
Cei mai fericiți oameni au fost și vor fi cei care îl iubesc pe El. Cei care suferă și poate și mor ca și martiri pentru dragostea Lui. Pentru că dacă ai cunoscut, dacă ai experimentat dragostea pentru care ai fost făcut, ești așa de fascinat încât suferința și moartea devin insignifiante.
Pentru că iubirea Lui e singura dragoste care împlinește și poate să împlinească o inimă omenească!
Să mergi cântând și săltând de bucurie la moarte? Să-i vezi pe cei dragi murind cu bucurie? Se poate așa ceva? Da! Pentru că Isus poate energiza o inimă umană mult mai mult decât societatea de consum și toate bomboanele ei la care ne închinăm zilnic. Și cum ne mai lăsăm înșelați de bomboanele societății de consum și îl vindem pe Isus și timpul pe care l-am putea avea cu El.
Isus și iubirea Lui va fi justificată la finalul istoriei! Îndrăgostirea iremediabilă de Dumnezeu e singura stare de agregare a inimii omenești care merită prețuită. Dar noi nu credem. Nu vrem să credem. Încă avem jucării și ne spunem: de ce să nu profităm?
Dar aceste jucării nu împlinesc și nu vor împlini vreodată. Sfârșitul, care e mult mai aproape decât majoritatea dintre noi vor să își imagineze, ne va vindeca de fascinația bomboanelor noastre favorite.
Isus își va ridica o biserică curată, pură, abandonată în iubire pentru El. Biserica va demonstra cu tărie rasei umane că doar viața trăită după singurul scenariu care împlinește e viața de abandonare în mâna lui Isus!
Vino Doamne Isuse!
Imaginea e luată de aici: 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e6/Albrecht_D%C3%BCrer_-_The_Revelation_of_St_John_-_8._The_Battle_of_the_Angels_-_WGA07140.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu